Kijk op de wijk


Impressies van de wijk

De Molenwijk wordt gekenmerkt door een recht stratenpatroon. Veel straten hebben een straatnaam die linken naar onderdelen van een molen.

In het verleden stond er aan de rand van de Molenwijk een echte molen (De molen van molenaar Piet Thijssen, Rijksweg 105-107).  Deze korenmolen staat er niet meer. In maart 1945 is er door de Engelsen een tijdelijk militair vliegveld “Kluis” aangelegd ten noorden van Malden. I.v.m. de aanvliegroute boven de molen, werd de molen ontdaan van het wiekenkruis. In 1948 werd de molen gedeeltelijk verder afgebroken en in 1996 volgde uiteindelijk de sloop van de romp.

Ten noorden van de Molenwijk staat aan het Airstrip pad B91  (verbinding Veldweg en Nertsstraat achter Intratuin) nog een gedenkteken ter herinnering aan de landingsbaan.

Straatnamen: De Wieken, De Schoren, De Kruigang, De Vang, Windvleugel, De Haspel, De Bonkelaar, Molensingel. De randen van de wijk worden gevormd door de straten , Rijksweg, De Zoom (bosrand), Heiweg en de Randwijksingel.

De Molenwijk is een vrij groene wijk. De groene aanblik wordt gevormd door de vele grote hoge bomen in de straten, middenin de wijk door de bomen en groenstroken op en rondom het voormalig schoolterrein en aan de oostkant door de aansluiting met de heemtuin en het bosgebied Heumensoord.