Directeur Vuurvogel wil geen tweedeling tussen ouders


MALDEN -Basisschool de Vuurvogel in Malden matigt in haar tweede brief over de nieuwbouwlocatie de toon. Jean Paul Later wil er voor alle leerlingen en hun ouders schooldirecteur zijn.

Het onbegrip over de politieke voorkeur voor nieuwbouw van de Vuurvogel aan De Schoren in Malden blijft onverminderd groot. Maar in een tweede brief aan ouders gebruikt schooldirecteur Jean Paul Later een meer verzoenende toon.

Tweedeling

Later: ,,Ik betreur de eerste brief niet, maar ik vond het nodig duidelijk te maken dat ik de directeur voor alle ouders en leerlingen ben. Een tweedeling veroorzaken tussen ouders was niet de bedoeling. Ook al lijkt dat onvermijdelijk omdat de standpunten zo verschillen.”

 Een deel van de ouders heeft een voorkeur voor nieuwbouw aan De Schoren (nevenlocatie), een ander deel voor de Veldsingel (hoofdlocatie). De school zelf wil op haar hoofdlocatie blijven, terwijl een meerderheid in de gemeenteraad (DGH, CDA en VVD) voor De Schoren in de Molenwijk kiest.

‘Niet gehoord’

De school heeft ook meer informatie over het proces willen geven met de brief. Het schoolbestuur voelt zich niet gehoord. Toine Janssen van Conexus (Vuurvorgel): ,,De fractievoorzitters hebben in een eerste gesprek niet gevraagd wat wij wilden. Ze vroegen wat we van De Schoren vonden.”

Hoewel raadslid Rob de Graaf van het CDA de toon in de tweede brief beter kan waarderen, klopt de brief volgens hem opnieuw niet. ,,We hebben in september met onder meer de fractievoorzitter en twee wethouders gesproken met de school. Toen hebben ze hun wensen op tafel gelegd. Op 24 november hebben de fractievoorzitters geen gesprek gehad met de school, zoals in de brief staat. In december wel. Door de tweede brief wordt de politiek opnieuw geschaad.”

Bron: De Gelderlander 28-02-2017