Basisschool Vuurvogel fel tegen nieuwbouw in Molenwijk


MALDEN – De gemeente Heumen geeft, tegen de wens van het schoolbestuur in, de voorkeur aan de Molenwijk voor nieuwbouw van basisschool de Vuurvogel.

Het schoolbestuur van de Vuurvogel I en II heeft deze week leerlingen een felle brief meegegeven voor hun ouders over de nieuwbouw van de lagere school in Malden, waarin beide schoollocaties op moeten gaan. In de brief staat een betoog vóór de locatie aan de Veldsingel en tegen de school in Molenwijk.

Krankzinnige argumenten

Die laatste locatie heeft de voorkeur van een meerderheid in de gemeenteraad (CDA, VVD en DGH). Herman Katteler van coalitiepartij DGH zegt dat in de brief ‘krankzinnige argumenten staan en insinuaties niet worden geschuwd’. ,,De brief is neerbuigend en denigrerend over de politiek. Ik vind dit een dubieuze zet van het bestuur, die tweedeling zaait onder ouders.”

Proces

De andere coalitiepartij PvdA/GroenLinks geeft juist de voorkeur aan de Veldsingel. Voorzitter Toine Janssen van Conexus (Vuurvogel) heeft geen goed woord over voor het proces. ,,We gebruiken het woord ‘deportatie’ in de brief. Dat is precies zoals het wordt beleefd.”

Slechte zaak

Conexus denkt dat op de locatie in de Molenwijk het leerlingenaantal zal afnemen ten koste van basisschool De Regenboog, de buren aan de Veldsingel. ,,Over tien jaar hebben wij dan een te grote school en moet je nieuw gaan bouwen voor De Regenboog. Er worden miljoenen weggegooid. We kunnen altijd nog ons recht halen, maar dan moet er eerst een besluit liggen.”

In mei neemt de gemeenteraad vermoedelijk een besluit.

Bron: De Gelderlander 24-02-2017