Gladheidbestrijding Molenwijk


26-11-2021

Weet u het nog? Afgelopen winter was er een flink pak sneeuw gevallen. Mede door de aanhoudende kou bleef dit langer liggen dan normaal.
De gemeente strooide zout op wegen en paden en veegde daar waar kon, om de wegen zo goed mogelijk begaanbaar te houden.  Een flink aantal belangrijke, doorgaande straten binnen de gemeente zijn daarvoor opgenomen in strooiroutes    (zie link:  https://www.heumen.nl/strooien). Een aantal straten van onze Molenwijk (maar ook in andere wijken en dorpen) echter niet.

In februari 2021 was het zodanig winterweer dat in een aantal straten buurtbewoners daarom zelf aan de slag gingen om, daar waar het geen doorkomen aan was, de wegen en paden toch begaanbaar te maken. Door de corona lockdown waren er veel thuiswerkers die elkaar even een handje konden helpen.

In  de strooiroutes zijn de volgende straten in de Molenwijk niet opgenomen: De Kruigang, De Windvleugel, De Zoom, De Bonkelaar en De Haspel.

De wijkvereniging heeft gevraagd aan de gemeente te bekijken wat er mogelijk  is om de overlast van het winterweer ook voor deze straten te beperken. Hierbij zijn de volgende afspraken gemaakt:

  • Als het lukt, qua route, tijd, mankracht worden ook de wegen die niet op de route staan aansluitend gestrooid, geveegd. Dit is situatie en weerafhankelijk.
  • Afhankelijk van plaatselijke situatie wordt wel of niet geveegd. Bij teveel auto’s, en in een smalle straat kan groot materieel niet ingezet worden. Bij smalle doorgang kunnen bewoners vooraf rekening houden door netjes te parkeren en niet in bochten. Geveegde sneeuw moet ergens blijven liggen, als er geen ruimte is, wordt er niet geveegd.
  • Bewoners kunnen zelf tijdig zout strooien in de straten die niet op de route staan. Hiervoor zal de gemeente zout aanleveren bij de wijkvereniging. Wijkbewoners kunnen in contact opnemen met de wijkvereniging voor afhalen van het strooizout. Ook kan er op verzoek sneeuwvegers/schuivers geleverd worden.

Wilt u van het zout en de sneeuwschuivers gebruik maken?

Bel 06-12725582, mail info@vbmolenwijk.nl of bel even aan op De Kruigang 41.